Natuurfotografie Flevoland, de Oostvaardersplassen en het Horsterwold.

We starten op het parkeerterrein van De Oostvaarders in Almere, ontvangst door het NKC-team bestaande uit Walter en Joke Lodewijk en Riet en Klaas Lenten. Zij worden bijgestaan door Gert Jan Knoet, ook camperaar en vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. We starten hier met een film over de Oostvaarders plassen en daarna een wandeling o.l.v. Gert Jan. Heel veel kennis over flora en fauna en een prettige verteller.

Hans Lodewijk, gepensioneerd vakfotograaf gespecialiseerd in natuurfotografie, gaf ons college over de techniek die bij een goede (natuur)foto komt kijken. Diafragma, witbalans, sluitertijden; het kwam allemaal langs. Maar ook aan compositie van de foto, het fotobewerken, het gouden uurtje, fotograferen in Raw of JPG.

Vanuit hier trekken we naar NCC camping de Distel in Zeewolde. De resterende dagen vertoeven we in de Kern en de bossen. We doen dit met een ECO-car en een praam van Staatsbosbeheer en worden begeleid door Hans die tips en opdrachten geeft, die later besproken gaan worden.

Ieder persoon leverde aan het einde van de dag zijn of haar foto's in, welke dan weer werden beoordeeld door Hans. Zeer leerzaam.Allemaal dezelfde passie: fotograferen.

We hebben een ontzettend gezellig team en veel gelachen. Opmerkelijk hoeveel dames hieraan meededen, en echt fanatiek.
De afsluiting was met een "Happy Hour" en aansluitend een heerlijk Chinees-Indisch buffet.

Als slot een laatste beoordeling van de foto's en we konden zien dat de beoordeling van de eerste foto's door Hans zijn vruchten heeft afgeworpen. De foto's zijn van betere kwaliteit.Na dit evenement zijn we naar Hengelo gereden. Omdat de weersverwachtingen niet goed waren, besluiten we een dagje langer te blijven. Het weer van 4 mei viel reuze mee (slechts één hagelbuitje) en  hebben lekker gefietst naar Delden, een prachtig stadje met een zoutmuseum. Vlakbij ligt kasteel Twickel dat niet toegankelijk is.Kasteel Twickel met omliggende, wel toegankelijke tuinen.